Startpagina
Curriculum Vitae
CD's
Live opnames
Concerten en producties
Recensies
Concert Agenda

Wie - Curriculum Vitae

Nadat Julia Bronkhorst eerst docent Frans is geweest, ging zij zang studeren bij Sofia van Sante en aan het Utrechts conservatorium bij Udo Reinemann.

Na haar conservatoriumstudie vervolgde zij haar lessen bij Margreet Honig en Lucia Meeuwsen.

Julia Bronkhorst zingt een breed repertoire. Zo vertolkte zij hoofd- en middenrollen in verschillende operaproducties, waaronder Schnittkes "Life with an idiot" (wereldpremière) bij de Nederlandse Opera en "Woutertje Pieterse" van Boehmer.

Zij gaf vele recitals in diverse bezettingen in verschillende landen en trad met orkesten op in Praag, München en Wenen.

In 2001 bracht zij in Zuid-Afrika een programma van liederen van Nederlandse en Zuid-Afrikaanse componisten en dichters. Ook werkte zij mee aan verscheidene radioprogramma's, waarin zij zowel romantische kamermuziek als werken van hedendaagse componisten ten gehore bracht.

In 1997 zong Julia Bronkhorst tijdens het Brahmsfestival in de Haagse Anton Philipszaal onder Alexandru Lascae. In 1999 won zij een prijs op een Belcantofestival en was zij te beluisteren tijdens het "Holland Festival Oude Muziek Utrecht" in "Les Indes Galantes" van Rameau.

Julia Bronkhorst heeft een CD met liederen van Henriëtte Bosmans en Nederlandse tijdgenoten gemaakt en in 2003 werd haar CD met liederen rond Zuid-Afrika uitgebracht. In 2005 gaf zij, en in 2008 in Amerika.

In 2006 verscheen haar CD " Rosa Ibérica" die de multiculturele samenleving van het middeleeuwse Spanje weerspiegelt.

Ook heeft zij aan een aantal CD opnames meegewerkt , o.a. met composities van Jolivet (Messe pour le jour de la Paix), met composities van Julius Röntgen (Chinese liederen) en met liederen van Wolfgang Wijdeveld (2010).

Sinds 2008 is zij werkzaam aan het Artez Conservatorium (Arnhem, Zwolle, Enschede).

In 2015 zong zij in de opera van Caroline Ansink : Polen in Plan Zuid. In hetzelfde jaar trad zij weer op in Zuid-Afrika in het kader van de 100e geboortedag van Elisabeth Eybers.

In 2017 geeft zij concerten in Japan en Australië.

In de afgelopen jaren heeft zij in de regie gezeten van vier producties in Nederland en Zweden.

In september 2022 gaf zij masterclasses en lecture-recitals in Maleisiл en won zij de Cultuurprijs 2022 van de Gemeente Leidschendam-Voorburg (zie video).

Julia Bronkhorst

contact: brellz@telfort.nl